Prevzame, že od nekdaj Refošk by vinakoper

Taken over by …

Kaj je tisto, kar te prevzame? Da si v svojem edinstvenem pristnem počutju, ki ti odpira vrata do vedno novih dogodivščin?

Je to stvar vzgoje ali tiči to v nas samih? Morda pa je za to kriva tista nebrzdana energija, ki vre v nas. Tista mistična moč, ki rojeva neskončno željo po izkušanju novih stvari.

Vsaka izkušnja je novo spoznanje. Ne glede na to, ali gre za potovanje po neodkritih deželah ali za okušanje dobrega vina. Vse te izkušnje so delčki velikega mozaika, ki nas naredi tisto, kar smo. Lahko smo majhni ali pa veličastni.

Samozavest,ki prevzame

In kaj je prevzelo avstroogrsko cesarico Sisi, da je bila tako veličastna, kot o njej beremo danes? Brezkompromisna, samozavestna, svobodna, pristna in polna želje po izkušanju novega.

Nekoč si je na levo roko dala vtetovirati pravcato mornarsko sidro. Nekaj popolnoma škandaloznega za takratne čase, a ona se je požvižgala na pravila. Nekateri jo imajo celo za prvo vplivnico, ki je močno vplivala na emancipacijo sodobne ženske.

Ampak Sisi ni nikoli želela biti vzor, kaj šele vplivnica. V prvi vrsti je sledila svojemu srcu. Njena največja strast so bila potovanja in kovčki so bili njeni stalni spremljevalci. Predvsem pa je bila zaljubljena v morje. Tudi Istro je rada odkrivala in zagotovo jo je na teh dogodivščinah prevzel tudi istrski refošk.

Biti veličasten pomeni biti bogat po duhu.

»Veličastnost je state of mind,« bi se lahko glasila objava kakšne današnje priljubljene »influencerke«, ki jo poznamo in jo všečkamo po družbenih omrežjih. In res je tako!

Tvoj duh te lahko naredi v tisto, kar želiš postati. In če želiš postati carica, boš to tudi postala. Tako kot refošk by Vinakoper, ki si s svojim bogatim duhom prizadeva biti eno: črni kralj med vini, ki na istrskem ozemlju vlada že zadnjih nekaj stoletij. In tako bo tudi ostalo. Na veličastnost, ki prevzame!

Kaj pa v tebi prebudirefošk by Vinakoper?
razišči tukaj
Mogočen